Леся Кравецька
Готувати письменниця любила з дитинства, особливо випічку. Авторка розповідає, що дуже добре пам’ятає свої емоції, коли самостійно у третьому класі приготувала своє перше печиво «Оленячі ріжки». Тоді вона спеціально вибрала час, коли нікого не було вдома, бо хотіла відчути усю магію перетворення звичайнісіньких продуктів на смачне печиво, і все вдалося з першого разу.
Леся Кравецька цікавиться старовинними і призабутими рецептами української кухні, але також відкрита до усього нового, не боїться експериментувати, використовуючи сезонні і локальні продукти свого краю. Дуже любить готувати особливу випічку західної України — пляцки. Створила досить багато авторських пляцків, серед яких особливо популярними стали «Ранкова роса», «Три бажання» та «Горіхове тріо».